Over

SaHa Schrijft is een initiatief van Irene van Baalen, trainer hoogsensitieve kinderen.

Jarenlang heb ik studiedagen en congressen georganiseerd, onder meer voor professionals in de zorg- en welzijnssector. Ik ben zelf hoogsensitief en merkte tijdens de congressen over jongeren/kinderen vaak dat er nogal wat misverstanden zijn met betrekking tot hooggevoeligheid. Voor mij reden om lezingen en trainingen te gaan geven aan professionals.

Mijn insteek is nuchter en o.a. gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en ik maak de vertaalslag naar de praktijk van jeugdzorgmedewerkers en hulpverleners. Ik laat zien dat hoogsensitiviteit echt meer inhoudt dan alleen prikkelgevoeligheid, dat er niets zweverigs aan is, dat het geen stoornis is, en dat lang niet alle hooggevoelige kinderen stil of verlegen gedrag vertonen. Deelnemers krijgen handvatten voor het herkennen en begeleiden van hooggevoelige kinderen, evenals voor gespreksvoering met ouders en collega’s.

Actuele informatie over trainingsdata vind je op www.saha-hsk.nl

Deze blogs geven mijn gedachten of ervaringen weer of bieden tips/handvatten met betrekking tot hoogsensitiviteit.

Als we hoogsensitieve kinderen meegeven dat zij hun sensitiviteit niet hoeven te verbergen of negeren, groeien ze op tot volwassenen met zelfkennis en zelfvertrouwen; mensen die hun grenzen voelen en goed kunnen aangeven. Daarom ligt m.i. de sleutel bij herkenning en begeleiding tijdens de jeugd. 

Advertenties
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close