Hoogsensitief zijn is (ook) leuk!

Hooggevoeligheid is hot! Maar hoe vaak gaat het over de leuke kanten? De meeste artikelen gaan over overprikkeling, vermoeidheid, niet jezelf kunnen zijn etc. Tijd voor wat tegengas!

Want hooggevoeligheid is ook gewoon een ontzettend mooie eigenschap!

Je hebt op de meest onverwachte momenten (in de sportschool, op het schoolplein, net voordat een congres begint, in de tram..) gesprekken die je raken. Met totale vreemden. Gesprekken die ergens over gaan, waarin net iets gezegd wordt waarmee je tot actie wordt aangezet bijvoorbeeld.

Je geniet intens van een wandeling in de natuur of krijgt als hoogstimulatieve HSP misschien een enorme kick van een skydive ­čÖé  

Je herinnert je bij muziek niet alleen precies wanneer je het liedje voor het eerst hoorde maar weet nog wat je aan had, bij wie je was, waar je was, wat je had gedaan, of het vroor of 30 graden was, wat je gegeten had, etc. You make memories all the time! 

Je voelt intuïtief aan wat anderen nodig hebben; een grapje om de spanning te breken, een arm om de schouder als het even tegenzit, of juist keihard meezingen met de autoradio. Dat maakt contact gemakkelijker.

Just so you know ­čÖé

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close